Search found 7 matches

by JohnBoy_Oz
Sun Nov 26, 2017 4:51 am
Forum: Tech Support
Topic: Duplicate prints happening after Y-Rail replaced...
Replies: 1
Views: 993

Re: Duplicate prints happening after Y-Rail replaced...

Fortunately, the problem has now been corrected.

The solution was to activate Home All for the extruder within the Jog Controls in Simplify3D.

Now the ghosting of the initial print when the first layer is set down does not appear.

Regards
John
by JohnBoy_Oz
Sat Nov 25, 2017 2:39 am
Forum: Tech Support
Topic: Duplicate prints happening after Y-Rail replaced...
Replies: 1
Views: 993

Duplicate prints happening after Y-Rail replaced...

Hello Users, I have a MakerGear M2 and replaced the Y-Rail and linear bearing to remove the wobble I had in the print bed. It worked, however, I developed a weird problem. Now when I print, on the first layer I appear to print a duplicate image, a few inches out of phase from the first image in the ...
by JohnBoy_Oz
Thu Sep 21, 2017 12:24 pm
Forum: How-to/Guides/Tips
Topic: Simplify3D settings re a 0.4mm nozzle. Advice needed...
Replies: 6
Views: 4280

Re: Simplify3D settings re a 0.4mm nozzle. Advice needed...

Thanks everybody for their inputs and suggestions. I was able to solve the problem and now my items are being printed without the very stringy appearance. The solution was to realise that because I had replaced the original 0.35mm brass nozzle with a stainless steel nozzle which has a much lower the...
by JohnBoy_Oz
Tue Sep 19, 2017 6:36 am
Forum: How-to/Guides/Tips
Topic: Simplify3D settings re a 0.4mm nozzle. Advice needed...
Replies: 6
Views: 4280

Re: Simplify3D settings re a 0.4mm nozzle. Advice needed...

Hello Ed, Yes, I recalibrated the Z-gap and also, re-leveled the bed. However, the printed items are still incredibly stringy looking. I would post an image but I can not work out within this forum, how to do that! I have checked the FAQ but how one attaches images seems to be missing... What should...
by JohnBoy_Oz
Tue Sep 19, 2017 6:22 am
Forum: How-to/Guides/Tips
Topic: Simplify3D settings re a 0.4mm nozzle. Advice needed...
Replies: 6
Views: 4280

Re: Simplify3D settings re a 0.4mm nozzle. Advice needed...

Hello ednisley, Thanks for the reply. I have recalibrated the Z-gap and for good measure re-leveled the bed. However, the print quality is very stringy as you can see from the attached image. I suspect there are other settings I need to adjust in S3D. What "Default Printing Speed"? The present for a...
by JohnBoy_Oz
Sun Sep 17, 2017 4:59 am
Forum: How-to/Guides/Tips
Topic: Simplify3D settings re a 0.4mm nozzle. Advice needed...
Replies: 6
Views: 4280

Simplify3D settings re a 0.4mm nozzle. Advice needed...

I have been using a MakerGear M2 (24volt V4 hot end) for a few years now with great success using the standard 0.35mm nozzle. Recently I purchased a 0.4mm hardened nozzle from P3-d, however, my print quality has suffered. I am printing PLA filament. The only setting I have changed in the S3D softwar...
by JohnBoy_Oz
Fri Nov 14, 2014 12:44 pm
Forum: General Discussion
Topic: Do you sell/ship to Australia?
Replies: 5
Views: 3837

Do you sell/ship to Australia?

Hi All, I have at the moment a CubeX Duo. Needless to say it's time for a new 3D Printer experience. Do you ship to Australia? Or are there dealers in Australia that sell your printers? I must say after a long search, your M2 seems to tick all the boxes. So how do I get my hands on one? Regards John...