Search found 5 matches

by Magicmaker
Fri May 16, 2014 3:14 pm
Forum: Tech Support
Topic: Z motor doing nothing at all
Replies: 1
Views: 1768

Z motor doing nothing at all

Hi all, I recently received replacement fans for the wrong 40mm that were sent out, and installed them promptly. I turned the machine on, all was great, the fans started as they should. I started to test the motors, x works great, y works great, z works great, all in the right directions and everyth...
by Magicmaker
Sat May 03, 2014 10:37 pm
Forum: Tech Support
Topic: 40mm fans not working
Replies: 7
Views: 17492

Re: 40mm fans not working

Thanks everyone for the help on this one, I contacted support and Rick is sending out new fans. Apparently these "sunon" ones are the cause of the issue. Hopefully they come soon, I'm excited to have a new printer up and running! I do have some other 40mm fans kicking around from my makerbot, but I'...
by Magicmaker
Sat May 03, 2014 4:57 pm
Forum: Tech Support
Topic: 40mm fans not working
Replies: 7
Views: 17492

Re: 40mm fans not working

Ok, so I took a good look at the wires as they are. I got Rambo red wire -> Case fan Red wire, Case fan Black wire -> Extruder fan red wire, Extruder fan black wire -> down the harness to Rambo black wire. This is how the clips of the fans connect correctly and looks to be correct. UPDATE: When it's...
by Magicmaker
Sat May 03, 2014 4:45 pm
Forum: Tech Support
Topic: 40mm fans not working
Replies: 7
Views: 17492

Re: 40mm fans not working

Dale, Thank you for such a detailed reply, this will really help me find the solution, and I fully appreciate you taking the time to help me out! The fans are 12V, and I am slowly working through the wiring (which is VERY tricky considering how long and intricate the wiring is, especially after asse...
by Magicmaker
Sat May 03, 2014 7:45 am
Forum: Tech Support
Topic: 40mm fans not working
Replies: 7
Views: 17492

40mm fans not working

Hello everyone, I have just finished assembling my M2. Everything tested out ok, except the 40mm fans will not turn on. They are making a buzzing noise. The odd thing is, if I unclip the wiring from the extruder fan, and reverse the clip, the case fan turns on. and if I leave that one alone, but rev...