Search found 11 matches

by Pum
Sun Oct 21, 2018 10:50 pm
Forum: Pre-owned Gear
Topic: UK M2 RAMBo 1.3L electronics board
Replies: 1
Views: 31

UK M2 RAMBo 1.3L electronics board

Virtually unused, replacement UltiMachine RAMBo 1.3L electronics board. All working. Used briefly once for testing.
In NW London, UK, so a cheap alternative to getting one shipped from the USA.
Reasonable offers considered.
Message me if interested please.
by Pum
Sun Sep 09, 2018 11:07 pm
Forum: Tech Support
Topic: What have I fried?
Replies: 10
Views: 554

Re: What have I fried?

So MakerGear tech support were super helpful as usual, and I was super stupid. Because I had the extruder all apart and was only focused on the extruder motor gear, I forgot the hotend has to be heated up above 170C before the firmware will let the extruder motor turn – doh! All working good now. Th...
by Pum
Wed Aug 15, 2018 11:19 am
Forum: Tech Support
Topic: What have I fried?
Replies: 10
Views: 554

Re: What have I fried?

Thank-you, I will do.
by Pum
Mon Aug 13, 2018 1:24 pm
Forum: Tech Support
Topic: What have I fried?
Replies: 10
Views: 554

Re: What have I fried?

Well I searched through the forums for a ready made firmware that swaps to use extruder 1, and couldn't find anything. I picked up a few tips, and had a look at the code – it looks like it specifically says to use 1 extruder and would need changing to use ext1 instead of ext0, but I do not feel conf...
by Pum
Thu Aug 09, 2018 11:40 am
Forum: Tech Support
Topic: What have I fried?
Replies: 10
Views: 554

Re: What have I fried?

Come to think of it, you can plug the extruder cable into the E1 socket, tell S3D to use Extruder 1, and it should Just Work. Certainly worth trying ... [grin] Yeah, I tried that with no success. Maybe it's not that simple, or maybe both are fried :-/ I'll try swapping to E1 on my working M2 to see...
by Pum
Tue Aug 07, 2018 9:34 am
Forum: Tech Support
Topic: What have I fried?
Replies: 10
Views: 554

Re: What have I fried?

Fuses arrived and fitted. Everything working except extruder drive motor. Testing indicates the Rambo is not sending a signal to motor – swapped Z-axis and extruder connectors on Rambo; extruder works, Z-axis doesn't. I guess that means replacement Rambo needed? The extruder nozzle and filament driv...
by Pum
Sun Aug 05, 2018 10:25 pm
Forum: How-to/Guides/Tips
Topic: LED Lighting with RF remote control
Replies: 16
Views: 5646

Re: LED Lighting with RF remote control

Hi, thanx for confirming where to draw the power. So I see in principle where to get 24v from, but how the heck does one physically get to it? I can see the back of the contacts on the inside of the power connector, that one could theoretically solder to, but it looks way too close to other componen...
by Pum
Fri Aug 03, 2018 1:32 pm
Forum: How-to/Guides/Tips
Topic: LED Lighting with RF remote control
Replies: 16
Views: 5646

Re: LED Lighting with RF remote control

Hello Makergear Techies, I'd like to add LED lighting to my M2 v4 (24v PSU.) Reading this thread and looking at the electronics drawing here http://makergear.wikidot.com/m2-electronics I can't quite figure out where I can draw the power for LED strip. Can someone clarify exactly where and how I can ...
by Pum
Thu Aug 02, 2018 9:32 pm
Forum: Tech Support
Topic: What have I fried?
Replies: 10
Views: 554

Re: What have I fried?

I checked and fuse F3 is indeed blown. Order new ones. Hopefully will get them in time to try this weekend. Thanx.
by Pum
Wed Aug 01, 2018 4:05 pm
Forum: Tech Support
Topic: What have I fried?
Replies: 10
Views: 554

Re: What have I fried?

Thanx for the quick reply and yes, I do have a multi-meter, and shall try to use it carefully ;)