Search found 5 matches

by gwendyl
Mon Oct 12, 2020 8:01 pm
Forum: Tech Support
Topic: print bed will not heat
Replies: 0
Views: 1107

print bed will not heat

MakerGear M3 Rev E Suddenly now, the print bed will not heat at all. I turn on the print bed and the target temp gets set, but the plate stays cold to the touch and the printer does not report any print bed temperature. Full disclosure - I am in the process of diagnosing another problem (already rep...
by gwendyl
Sun Oct 11, 2020 9:38 pm
Forum: Tech Support
Topic: echo: cold extrusion prevented
Replies: 1
Views: 487

echo: cold extrusion prevented

Hi all! So starting about a month ago, my printer has started quitting mid print. MakerGear M2. Right before it quits, I get a series of "echo: cold extrusion prevented" errors, followed by : [ERROR] Failed to set power settings: Traceback (most recent call last): File "/Users/craigvanvliet/Desktop/...
by gwendyl
Mon Jul 30, 2018 3:13 pm
Forum: Tech Support
Topic: attempting nozzle removal - barrel spins
Replies: 2
Views: 1499

attempting nozzle removal - barrel spins

Hi and thanks in advance! I am trying to remove the nozzle to clean out a clog (I use ABS plastic). I have removed the hot end. However, when I attempt to unscrew the nozzle, the nozzle and barrel spin together inside of the hot end and I make no progress. Because the barrel is so round and smooth, ...
by gwendyl
Sat May 27, 2017 8:47 pm
Forum: Getting Started
Topic: Extruder starting too high
Replies: 3
Views: 3977

Re: Extruder starting too high

The gcode was from a failed print (printing into air). I typically don't keep gcode files, just stl. But I was able to find one that I was pretty confident had successfully printed previously. I ran that code and it was still printing a centimeter too high (into air). I checked the bed level one mor...
by gwendyl
Wed May 24, 2017 3:34 am
Forum: Getting Started
Topic: Extruder starting too high
Replies: 3
Views: 3977

Extruder starting too high

I have successfully printed several items in both PLA and ABS over the past couple of weeks. I just switched back to PLA from ABS and suddenly now all the prints are starting with the extruder about 10mm too high, so it is printing into air. I have scoured my slic3r settings, can't see anything wron...