Dual

The official subforum for discussion of the installation and use of the official M2 Dual Extruder upgrade.

Dual

Postby KeithA » Mon Nov 27, 2017 8:53 pm

I installed the dual upgrade on my M2 sometime back. It has worked well when I used it in the past. Currently I am trying to use it in a different way and am not sure how to go about it. I have two models both approximately 1mm tall. I can position them directly over each other in Simplify3d and raise the one I want on top 1mm. I would like to print the first model with the left extruder and the second with the right. Seemed simply enough however I cant seem to get it to work. I have tried the dual wizard and it wants to print from top to bottom for some reason. Any advise??

Thanks

Model 1 - Left 0mm to 1mm
Model 2 - Right 1mm to 2mm
KeithA
 
Posts: 76
Joined: Thu Apr 10, 2014 12:07 pm

Re: Dual

Postby zemlin » Tue Nov 28, 2017 2:01 am

Can you assign each model to a different process - each process with just the desired extruder enabled?
User avatar
zemlin
 
Posts: 406
Joined: Thu Feb 04, 2016 9:32 pm
Location: Indianapolis, Indiana

Re: Dual

Postby jk42 » Tue Nov 28, 2017 4:01 pm

Thats right. Assign each model it's own process and assign each process to the appropriate extruder only.
jk42
 
Posts: 23
Joined: Mon Oct 09, 2017 5:19 pm

Re: Dual

Postby jk42 » Tue Nov 28, 2017 4:02 pm

That's right. Assign each model it's own process and assign each process to the appropriate extruder only.
jk42
 
Posts: 23
Joined: Mon Oct 09, 2017 5:19 pm


Return to M2 Dual Extruder

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest