Simplify 4.0+ issues with M3-ID

The place to discuss the M3-ID
Post Reply
mkmachining
Posts: 12
Joined: Fri Mar 09, 2018 10:16 pm

Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by mkmachining » Sun Feb 17, 2019 6:12 pm

Anyone else having all kinds of Simplify errors with their m3-ID? Random travel moves to the corner of the bed, odd defects in prints, poor quality etc. This is using modified versions of the stock PLA or ABS settings.

Mazhdulin
Posts: 19
Joined: Sat Oct 07, 2017 10:42 pm

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by Mazhdulin » Sat Feb 23, 2019 9:22 am

Dual printing keeps crashing for me

airscapes
Posts: 344
Joined: Wed Jan 31, 2018 11:36 pm

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by airscapes » Sat Feb 23, 2019 2:02 pm

Not sure which version you are using and I do not have an M3, but I can tell you the latest version 4.10 is junk. I did not upgrade from 4.01 due to all the major dis-function seen in the their forum as people started beta testing.. I mean upgrading.. If you bought 4.10 you may want to contact their support and ask for a downgrade.. they probably won't do it as it looks like they want to release version 5 so the can charge for it.. From what I saw, looks like someone with no idea how 3d printing works was given the job for adding modifications to the existing 4.0 code tree and then they did not do a closed beta test..

Mach
Posts: 50
Joined: Sun Nov 29, 2015 1:05 am

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by Mach » Sat Feb 23, 2019 5:52 pm

Thank you for posting this. I've been pulling my hair out with 4.1 and stringing. I just visited the S3D forums and its supposed to be fixed in 4.1.1. A 2 hour print job on 4.1 slices as 1:45 job when using version 3. I'm going back to version 3. BTW, I've still got each version installed on my machine so it doesn't look like the upgrades removed them. I've also got the older installers if anyone needs them.

mathisyourfriend
Posts: 100
Joined: Sat Apr 19, 2014 8:34 pm

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by mathisyourfriend » Sat Feb 23, 2019 10:08 pm

I am also curious about this. I've had S3D since the beginning and this is the first time I haven't upgraded to the latest version because of people's concerns (I'm still on 4.0.0, works great). I have a M3-ID now but used S3D with the M2 and the M2 Dual with no problems.

Mach
Posts: 50
Joined: Sun Nov 29, 2015 1:05 am

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by Mach » Sun Feb 24, 2019 1:44 am

This is where I found the reference to the problem in 4.1. I've been fighting it for over a month. YMMV

https://forum.simplify3d.com/viewtopic. ... 1&start=10

mkmachining
Posts: 12
Joined: Fri Mar 09, 2018 10:16 pm

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by mkmachining » Mon Mar 11, 2019 4:53 am

Wouldn't it be nice if Simplify would put out an update? They haven't been helpful at all despite multiple videos, gcodes, factory files, etc.

Another issue is I can't print high infills. No matter what I select it prints at 25%ish infill, much lighter than my typical 50% infill I use with my M2s.

asc
Posts: 14
Joined: Tue Aug 20, 2019 7:18 pm

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by asc » Wed Aug 21, 2019 4:41 pm

Does anyone know if this has been fixed? I don't see a new version after 4.1 on the Simplify website and I haven't seen any posts or videos saying any fix has occurred. What are ppl doing to avoid this issue? Is it possible to revert to a 3.x version?

makeal
Posts: 76
Joined: Sat Aug 25, 2018 2:13 pm

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by makeal » Thu Aug 22, 2019 3:28 pm

latest version of S3d is 4.1.2

asc
Posts: 14
Joined: Tue Aug 20, 2019 7:18 pm

Re: Simplify 4.0+ issues with M3-ID

Post by asc » Thu Aug 22, 2019 9:42 pm

makeal wrote:
Thu Aug 22, 2019 3:28 pm
latest version of S3d is 4.1.2
Do you know if it fixes the issues folks describe above? Thanks.

Post Reply