Slight problems

Ask the MakerGear community for assistance...
Post Reply
User avatar
Artenen
Posts: 24
Joined: Sun Apr 27, 2014 12:37 am
Location: Sheboygan, WI

Slight problems

Post by Artenen » Fri Jun 20, 2014 9:22 pm

I'm having trouble with the following items:

Hot end doesn't raise above 208.1C and fluctuates per the image below
heat.JPG
heat.JPG (54.3 KiB) Viewed 2381 times
The extruder seems to keep extruding even when nothing is happening

Hot end keeps plugging up (I have 2 and both are doing the same heat and extruding things.

I think I loaded the right fireware update but I'm not sure what to do from here. It was working fine and I got maybe 30 hours on it total but now it is wonky... I'm guessing it is firmware related? (Purchased after April / 1/16 step)

User avatar
jimc
Posts: 2888
Joined: Wed Apr 09, 2014 11:30 pm
Location: mullica, nj
Contact:

Re: Slight problems

Post by jimc » Fri Jun 20, 2014 9:45 pm

yes if you changes the firmware then its firmware related. which firmware version did you upload? there are 2. a 24v r1 and and r2. i believe you would be an r2. r1 i believe is for a 12v cartridge heater. to be sure just check the resistance of the heater with a voltmeter then install the correct one.


http://makergear.wikidot.com/m2-firmware

User avatar
Artenen
Posts: 24
Joined: Sun Apr 27, 2014 12:37 am
Location: Sheboygan, WI

Re: Slight problems

Post by Artenen » Fri Jun 20, 2014 10:05 pm

I installed M2Marlinx1619V.zip I have the big box.

jsc
Posts: 1864
Joined: Thu Apr 10, 2014 4:00 am

Re: Slight problems

Post by jsc » Fri Jun 20, 2014 10:14 pm

If you have a 24V model, 1619 is not correct for you.

User avatar
jimc
Posts: 2888
Joined: Wed Apr 09, 2014 11:30 pm
Location: mullica, nj
Contact:

Re: Slight problems

Post by jimc » Fri Jun 20, 2014 10:20 pm

as jin said that is not correct firmware. the 19v models like mine have 2 power bricks. you have the large single power supply which makes yours a 24 volt machine.

Post Reply