Motors/filament drive not working

Need some assistance getting started...post here...
Post Reply
Learner17
Posts: 2
Joined: Fri Oct 20, 2017 3:38 pm

Motors/filament drive not working

Post by Learner17 » Fri Oct 20, 2017 5:40 pm

Fan work, printer gets connected, temperature met at target but nothing moves, nothing prints. please help.

Printer is now online.
echo:Marlin: 1.0.0 RC2 for MakerGear M2, 24V with 24V/40W heater
echo: Last Updated: 2012-05-30 | Author: johnny
echo: Free Memory: 4775 PlannerBufferBytes: 1232
echo:Using Default settings:
echo:Steps per unit:
echo: M92 X88.88 Y88.88 Z400.00 E471.50
echo:Maximum feedrates (mm/s):
echo: M203 X500.00 Y500.00 Z250.00 E200000.00
echo:Maximum Acceleration (mm/s2):
echo: M201 X9000 Y9000 Z30 E10000
echo:Acceleration: S=acceleration, T=retract acceleration
echo: M204 S3000.00 T3000.00
echo:Advanced variables: S=Min feedrate (mm/s), T=Min travel feedrate (mm/s), B=minimum segment time (ms), X=maximum xY jerk (mm/s), Z=maximum Z jerk (mm/s)
echo: M205 S0.00 T0.00 B20000 X20.00 Z0.40 E5.00
echo:PID settings:
echo: M301 P25.89 I1.94 D86.53
echo:SD card ok
SENDING:M84
SENDING:M84
Setting hotend temperature to 0.000000 degrees Celsius.
Setting hotend temperature to 0.000000 degrees Celsius.
Setting hotend temperature to 185.000000 degrees Celsius.
Setting bed temperature to 60.000000 degrees Celsius.
Setting print speed factor to 100%.
Extruding 6.000000mm of filament.
Extruding 6.000000mm of filament.
Reversing 6.000000mm of filament.
SENDING:G0 X100.0 Y100.0 F3000
SENDING:G0 X100.0 Y100.0 F3000
Print started at: 09:02:44
Extruding 6.000000mm of filament.
[ERROR] Printer is currently printing. Please pause the print before you issue manual commands.
[ERROR] Printer is currently printing. Please pause the print before you issue manual commands.
[ERROR] Printer is currently printing. Please pause the print before you issue manual commands.
Print paused at: 09:23:29
SENDING:G0 X100.0 Y100.0 F3000
SENDING:G0 X100.0 Y100.0 F3000
Extruding 6.000000mm of filament.
Extruding 6.000000mm of filament.
Reversing 6.000000mm of filament.
SENDING:M84
SENDING:M84
SENDING:M84
SENDING:M84
SENDING:M84

jk42
Posts: 53
Joined: Mon Oct 09, 2017 5:19 pm

Re: Motors/filament drive not working

Post by jk42 » Mon Oct 23, 2017 5:59 pm

Have you checked to see if your 6-pin power connector is fully seated? It is possible to connect and heat your bed and hotend and not have any motor function.
I that doesn't help, please contact us at support@makergear.com. We would be happy to assist you!
~Jason from MakerGear

Post Reply