simplify3d v3.0

Have questions or comments about Simplify3D, Slic3r, Cura, Reptier, etc? Or wondering about which CAD software to use...discuss it here...
User avatar
jimc
Posts: 2888
Joined: Wed Apr 09, 2014 11:30 pm
Location: mullica, nj
Contact:

Re: simplify3d v3.0

Post by jimc » Tue Jun 23, 2015 8:54 pm

A small window should pop up during install with a drop down list if all the printers. Are you sure you didnt just click next without reading it?

User avatar
Jules
Posts: 3144
Joined: Wed Jan 21, 2015 1:36 am

Re: simplify3d v3.0

Post by Jules » Tue Jun 23, 2015 9:03 pm

Hmmmm, possibly. I never do one thing at a time, it's entirely possible that it was hidden behind something else that was open on my desk. Not a biggie. (But the custom scripts and things will still go away, i would think. Not a bad idea to make sure to back them up before installing.)

lem
Posts: 162
Joined: Thu Jan 15, 2015 6:44 pm

Re: simplify3d v3.0

Post by lem » Tue Jun 23, 2015 11:11 pm

I tried to download it and it wouldn't work. Gave me some generic message. Don't remember exactly but it was something like ---- Oops something's wrong

Very descriptive. :(

Sent support an e-mail -- waiting.

User avatar
jimc
Posts: 2888
Joined: Wed Apr 09, 2014 11:30 pm
Location: mullica, nj
Contact:

Re: simplify3d v3.0

Post by jimc » Wed Jun 24, 2015 12:20 am

did you upgrade your account in the link in the first post?

User avatar
sthone
Posts: 894
Joined: Tue Jul 08, 2014 8:25 pm
Location: Connecticut
Contact:

Re: simplify3d v3.0

Post by sthone » Wed Jun 24, 2015 12:46 am

Being one of those people that had problems several times I like the new online licenses thing, hopefully that will solve the downtime problem if you have to reinstall.

What happened to the import button for the processes though :shock: How do I get all my old saved ones into 3.0 now?

Edit - Never mind the buttons gone but the Import FFF feature is under the "File" Tab in the main tool bar.

-Steve
____________________________________________________
See my projects at https://www.theneverendingprojectslist.com

User avatar
Farr0wn3d
Posts: 298
Joined: Tue Mar 31, 2015 4:16 am
Location: Calgary, Alberta, Canada

Re: simplify3d v3.0

Post by Farr0wn3d » Wed Jun 24, 2015 12:52 am

I exported my print profiles from the previous version but it doesnt seen to have a method for importing them into version 3.

Am I blind? :?:

User avatar
Jules
Posts: 3144
Joined: Wed Jan 21, 2015 1:36 am

Re: simplify3d v3.0

Post by Jules » Wed Jun 24, 2015 12:58 am

Nope! Go to File > Import to get them in.

User avatar
Farr0wn3d
Posts: 298
Joined: Tue Mar 31, 2015 4:16 am
Location: Calgary, Alberta, Canada

Re: simplify3d v3.0

Post by Farr0wn3d » Wed Jun 24, 2015 1:03 am

awesome! thanks Jules. I was expecting the option to be within the profile editor!

User avatar
jimc
Posts: 2888
Joined: Wed Apr 09, 2014 11:30 pm
Location: mullica, nj
Contact:

Re: simplify3d v3.0

Post by jimc » Wed Jun 24, 2015 1:23 am

yes i was expecting it to be there as well then i found it under file but they were greyed out. i then figured out that you cant have the process window open while doing it.

sprior
Posts: 381
Joined: Thu Apr 10, 2014 8:37 pm

Re: simplify3d v3.0

Post by sprior » Wed Jun 24, 2015 1:32 am

Just installed S3D V3, I've got a M2 with dual V4 extruders. First off the S3D profile for dual assumes single nozzle prints will use the right nozzle when as far as I know most of us use the left - is there any way to change this default, and if there is will updates from S3D keep resetting it?

Post Reply