Load new filament when printing?

General discussion topics
Post Reply
Justinbxr
Posts: 4
Joined: Fri Mar 22, 2019 6:24 am

Load new filament when printing?

Post by Justinbxr » Wed Mar 27, 2019 6:51 pm

I was wondering if anyone had any tips or advice on how to load a new rool of filament when in the middle of a print without stopping the print. When i try it jams.

airscapes
Posts: 348
Joined: Wed Jan 31, 2018 11:36 pm

Re: Load new filament when printing?

Post by airscapes » Wed Mar 27, 2019 7:05 pm

I have only done this, I think twice with my M2. I prepped the end of the running out filament by cutting the end square. I got the new filament ready and as the running out filament got an inch or 2 from the extuder housing, I slid the new piece into the tube and removed the tube from the extrtuder housing so I would have better control of the filament end. As the original descended into the housing I pushed the new in right behind.. took a few seconds get get in in the hole so I ended up with a very slight under extrude for a short time but the part was fine when complete.

Justinbxr
Posts: 4
Joined: Fri Mar 22, 2019 6:24 am

Re: Load new filament when printing?

Post by Justinbxr » Thu Mar 28, 2019 12:20 am

I will try that

Thanks :)

GlennK
Posts: 6
Joined: Wed Oct 24, 2018 5:51 pm

Re: Load new filament when printing?

Post by GlennK » Thu Mar 28, 2019 10:33 am

I never thought that this is possible without causing problems

Post Reply