Search found 116 matches

by sonra
Thu May 06, 2021 9:53 pm
Forum: Tech Support
Topic: Z offset problem
Replies: 0
Views: 64

Z offset problem

Hi . I have a M2 V4 printer with BLtouch sensor for some time i have a problem with the Z offset . I use the M851 command to set the offset store it using M500 and recall it with M501 . first print is ok but for some reason suddenly the next or maybe the follow one the print is fucked up and the ext...
by sonra
Sat Mar 13, 2021 2:32 pm
Forum: Modifications
Topic: BLTouch Auto Leveling Sensor
Replies: 62
Views: 57598

Re: BLTouch Auto Leveling Sensor

Ok Found a way to measure it
by sonra
Fri Mar 12, 2021 3:43 pm
Forum: Modifications
Topic: BLTouch Auto Leveling Sensor
Replies: 62
Views: 57598

Re: BLTouch Auto Leveling Sensor

Hi
I install the BLTOUCH and it pass the test OK what I don 't find is how much the tip of the device should be above the end of the extruder when the tip is in pullup position (using the spring to adjust it )
Regards Doron
by sonra
Mon Dec 14, 2020 2:58 pm
Forum: Tech Support
Topic: Power to heated bed M2
Replies: 3
Views: 1131

Re: Power to heated bed M2 (problem solved )

Hi
the problem was the HBP thermistor .(good i have other one ) i suppose that when the MF feels problem in the thermistor it does not turn on the power to the HBP
Doron
by sonra
Sat Dec 12, 2020 11:53 pm
Forum: Tech Support
Topic: Power to heated bed M2
Replies: 3
Views: 1131

Re: Power to heated bed M2

Hi
When it disconnect the 2 pin TB from the board and check directly on the pins of Arduino board I don't have 24v so I have a different problem
Thanks for try to help
Doron
by sonra
Sat Dec 12, 2020 4:30 pm
Forum: Tech Support
Topic: Power to heated bed M2
Replies: 3
Views: 1131

Power to heated bed M2

Hi Saturday nice day so I turn on my M2 printer . Heated bed temp=0 . Check wires OK . Check PS output 3 output =24v . Check on the Arduino TB no power on HBP connector .Try Power UP again the some result . Heater and Fan board connectors got 24v .try to check 3 fuses they are fine . Try to unplug t...
by sonra
Fri Oct 30, 2020 3:59 pm
Forum: Tech Support
Topic: Strange Z motor move
Replies: 6
Views: 1950

Re: Strange Z motor move

OK found the parameter I think it is the last one .Correct me if I am wrong
Thanks for help Doron
by sonra
Fri Oct 30, 2020 3:32 pm
Forum: Tech Support
Topic: Strange Z motor move
Replies: 6
Views: 1950

Re: Strange Z motor move

Hi Download the FW from MG site .Found the key in Configuration_adv.h [code]/[size=150]/ Motor Current setting (Only functional when motor driver current ref pins are connected to a digital trimpot on supported boards) #define DIGIPOT_MOTOR_CURRENT {135,135,135,135,135} // Values 0-255 (RAMBO 135 = ...
by sonra
Fri Oct 30, 2020 1:27 pm
Forum: Tech Support
Topic: Strange Z motor move
Replies: 6
Views: 1950

Re: Strange Z motor move

The original engine was silver not black
by sonra
Fri Oct 30, 2020 1:26 pm
Forum: Tech Support
Topic: Strange Z motor move
Replies: 6
Views: 1950

Re: Strange Z motor move

Hi May be that i am using a MIC6 aluminum plate that I got from Insta is to much heavy for the motor.When I try to move the bed without it the bed stops at the Z home ? ( the new motor that I use now instead the black original one is Redrex 310mm T8x8 Lead Screw Integrated with Nema 17 Stepper Motor...